TALLER CEIP DE ARÉN: PLANTES MEDICINALS TRADICIONALS I DESTIL.LACIÓ

El passat 26 d’abril al CEIP d’Arén es va realitzar l’activitat de Victor Vidal sobre plantes medicinals i destil·lació. Aquesta es va dur a terme dins d’una convivència amb els alumnes del CEIP Montanuy i vam aprofitar un dels objectius del Progama Jesús Moncada que és fomentar aquests tipus d’activitats  entre els i les alumnes dels centres en els quals s’imparteix català.

El taller sobre plantes medicinals va ser de gran utilitat ja que els alumnes gracies a Victor i a la seva saviesa van poder observar diferents plantes i les seves utilitats tan culinàries com medicinals. Molts d’ells les utilitzaven a les seves cases tant en infusió com en crema per a tractar tant afeccions internes del cos com externes, però mai s’havien parat a pensar en que aquelles medicines procedien de plantes que tenien al seu abast.

La segona part del taller va consistir en destil·lar romer on els alumnes van veure en directe un procés de destil·lació, també van observar com amb la decantació apareixia l’oli per sobre de l’alcohol i l’aigua a sota ja que té més densitat.

Tant els alumnes com els professors van quedar meravellats amb el taller, per tant volíem agrair tant al Victor com a la Direcció general de Política Lingüística la seva gran tasca i suport amb aquest tipus de programes per fomentar l’ús de la llengua i la seva difusió.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn