“OVELLES DEL MATARRANYA” AL CEIP VICENTE FERRER DE VALL-DEROURES.

El dia 28 de març, dins de l’àrea de Llengua Catalana, els alumnes de 2n que cursen aquesta assignatura, van poder gaudir d’una activitat oferta pel programa Jesús Montcada que portava per títol “Ovelles del Matarranya”, realitzada per Marta Fernández Soriano.

Aquesta activitat mostra el valor de les tradicions i aprofitament d’un recurs del medi rural en desús com és la llana de les ovelles del Matarranya, a través de la manipulació del material per a convertir-lo en peces d’artesania. Se’ls va explicar la tradició del procés de transformació de la llana d’ovelles carmenat, cardatge, filat…, així com els oficis i algunes eines associades a aquest procés, i van descobrir algunes paraules en llengua catalana que utilitzaven els nostres avis i àvies en relació a la llana. Seguidament, en la part pràctica, es va treballar “el feltre” amb la llana del Matarranya: els alumnes van dur a terme el procés de escarmenar, cardar i netejar la llana, fins a convertir-la en una petita boleta de feltre per a decorar un clauer que finalment es van emportar com a record.

http://cpvalder.org/Actividades_realizadas/Paginas/Actividad_de_Catalan-_Programa_Jesus_Moncada.html


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn