PRIMERA SESSIÓ DEL XXXIII SEMINARI AUTONÒMIC PER ALS PROFESSORS/ES DE LLENGUA CATALANA

El 16 de novembre es va celebrar la primera sessió del seminari de català en format online. El cap de servei de la Direcció General de Política Lingüística, Francho Beltrán, ha obert aquest curs amb la conferència L’evolució de les llengües pròpies d’Aragó: el cas de la llengua catalana.

Seguidament, Juan Antonio Pérez Bello, assessor tècnic de competència comunicativa, ha presentat els programes educatius i el web de la Direcció General d’Innovació i Formació Professional i ha animat al professorat a participar-hi.

Juan Antonio Pérez Bello, presentant els programes educatius i el web de la Direcció General d’Innovació i Formació Profesional

Continuant amb més programes educatius, Pepa Nogués i Germán Ferrer han explicat el concurs literari per a Secundària AMIC-Ficcions, on participen tots els territoris de parla catalana. El curs passat, tots dos van rebre ex aequo el premi al professor/a més motivador/a. Per la seua part, Cristina Saura ha relatat un concurs molt enriquidor per a preservar la tradició oral als pobles del Matarranya. Els xiquets i xiquetes pregunten als seus iaios i iaies pels contes tradicionals del poble, els escriuen i es publiquen els guanyadors.

La Franja d’Aragó a la VIII Viquimarató: Música aragonesa en català

Després d’uns minuts de descans, Francesc Fort, viquipedista resident a l’IVAM i col·laborador de la Fundació Wikimedia, ha fet una Introducció a la Viquipèdia en l’àmbit educatiu, ja que del 5 al 12 de novembre, el Departament d’Educació ha participat de manera oficial, per primera vegada, a la Viquimarató amb la resta de territoris de parla catalana. En aquesta ocasió, el tema que hem treballat, i que continuarem treballant al llarg del curs, és la música de la Franja d’Aragó.

Avantatges d’utilitzar la Viquipèdia a classe

Així mateix, durant la sessió, el professorat s’ha inscrit en una pàgina compartida per a participar en diferents projectes, que es presentaran en l’última sessió del seminari, segons els seus interessos: El dia de la Llengua, El dia de la Dona, El dia de la Poesia “Poesía para llevar”, Sant Jordi, Viquipèdia, Ficcions, Projecte escriptura literària  Primària/Infantil, Projecte sociolingüística, Projecte lèxic i dialectologia, Projecte expressió oral: Contacontes, Revista Temps d’Escola, Altres. A més, es proposarà per segon any consecutiu un miniseminari per organitzar un projecte eTwinning: Paraules Precioses.

I, finalment, hem aprofitat per a felicitar a Pepa Nogués, coordinadora del seminari, pel seu Premi Franja 2020.

Una mostra artística de cultura valenciana a la Viquipèdia que serveix de model per als i les nostres alumnes d’Aragó.

Bon seminari 2021-2022 a tothom!


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn