PRESENTACIÓ DEL MAPA TOPONÍMIC DE TORREDARQUES

Dissabte 5 d’agost a les 20h, dins les jornades Culturals de Torredarques, es presentarà el mapa toponímic d’esta població.

Es mostrarà la feina feta per l’equip de voluntaris de l’Associació Cultural Montnegrell, amb la col·laboració de tots els informants del poble, el resultat de la qual ha estat un llistat de 640 topònims georeferenciats.

Gràcies a la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó i a la Comissió Assessora de Toponímia d’Aragó (CaTA), s’ha pogut editar el mapa dins la col·lecció “Toponímia Aragonesa”, amb el número 9. Esta edició conté 240 topònims i es repartirà entre els assistents. També es mostrarà un mapa de 1,80 x 1,30 m amb els 640 topònims recollits, de manera que els torredarquins puguin visualitzar còmodament els noms que configuren el seu terme municipal. També s’obrirà un breu període per recollir noves contribucions, amb la intenció de completar el llistat.

Hi participaran l’alcalde de Torredarques, Luis Lasmarías; el president de la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, i el membre del CaTA, Chesus Casaos. Casaos ha col·laborat activament en la localització acurada de molts topònims i en la descoberta de nous punts d’interès, gràcies al seu gran coneixement cartogràfic i a la documentació que ha aportat, com fotografies aèries dels anys 50 i actes oficials de les particions dels termes, datades a finals del segle XIX i principis del XX.

Per a la confecció d’este mapa, a més de la DGPL i del CaTA, l’Associació Montnegrell ha tingut el suport de l’Ajuntament de Torredarques, la Comarca del Matarranya i l’Associació Cultural del Matarranya (ASCUMA).

CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn