LES ESCOLES FAN UNA FELICITACIÓ AMB UN VÍDEO DEL TRONC DE NADAL

El tronc de Nadal o tió és un element màgic que forma part de la cultura tradicional nadalenca de les poblacions catalanoparlants d’Aragó i també de les de l’aragonès. Enguany ha estat el tema escollit pel Seminari Autonòmic per als Professors/es de Llengua Catalana per fer el seu vídeo col·laboratiu i així felicitar el Nadal i desitjar-nos a tots un Feliç Any Nou.

Les escoles tenen un paper fonamental en la recuperació i transmissió de les tradicions i amb aquest vídeo en tenim un bon exemple. Aquest és el tercer any que porten endavant aquesta iniciativa que ens permet conèixer una mica més com són els pobles d’Aragó que parlen en català. El primer any, el vídeo de felicitació va recórrer els arbres de Nadal de cada població i l’any passat va estar dedicat a les campanes i els campanars.

El vídeo comença amb la cançoneta del «caga tió» a Beseit i acaba amb la del «tronc de Nadal» a la Portellada (ambdos poblacions al Matarranya).

Podeu vore el vídeo aquí:


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn