LAS ACTIVIDADES PROGRAMADAS CON MOTIVO DEL DÍA INTERNACIONAL DE LA LENGUA MATERNA SE SUCEDEN EN DIFERENTES LOCALIDADES ARAGONESAS

MEQUINENSA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA

El Centre d’Estudis Jesús Montcada de Mequinensa acollirà, dissabte que ve, 19 de febrer, un conjunt d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.

Els actes començaran a les 11.30 hores amb la presentació del Mapa de Toponímia de Mequinensa a càrrec de José Ignacio López Susín, director general de Política Lingüística; Marco Ibarz Guillén, president de la Comarca del Baix Cinca; i Antonio Sanjuan, alcalde de Mequinensa.

A continuació, serà presentat Mequinensa 1808-1898: 90 anys del segle XIX, treball que li va servir a Jaume Arbiol Agné per a fer-se amb el III Premi d’Investigació Jesús Montcada, analitzant l’impacte que van suposar per a la localitat alguns dels esdeveniments més rellevants de la història huitcentista.

ENLLAÇ NOTÍCIA ARAGÓN_HOY

MAPA DE TOPONÍMIA DE MEQUINENSA

PRESENTAZIÓN D’OS LIBROS “ALICAS DE GAUNILÓN I” Y “ALICAS DE GAUNILÓN II”

O prosimo chueves, 24 de febrero de 2022, a las 19:30 oras, a Sala de Chuntas d’a Facultat de Zenzias Umanas y d’Educazión, acullirá a presentazión d’os libros de Rafel Vidaller Tricas Alicas de Gaunilón I. D’as Alpes enta Montaña Clara y Alicas de Gaunilón II. Por a Macaronesia.

Se trata d’una obra que estió premiada en a edizión de 2020 d’o Premio de Nobela Curta en Aragonés Ziudá de Balbastro, que o Conzello de dita localidat leva convocando dende l’año 2000, con caráuter bienal, y con o cual se pretende contribuyir a la conservazión, difusión y conoxenzia d’a literatura en luenga aragonesa.

L’auto ye un exemplo más dentro d’o conchunto d’autividaz programadas en diferens puntos d’Aragón con motivo d’a zelebrazión d’o Diya Internazional d’a Luenga Materna, que se leva a cabo cada año o diya 21 de febrero, dende que a UNESCO establise ista chornata ta recordar a importanzia de protecher y favorexer o multilingüismo.

CONSULTE AQUÍ O CARTEL DE L’EVENTO:

 

CHACA ZELEBRA O DIYA INTERNAZIONAL D’A LUENGA MATERNA

Entre os diyas 21 y 25 de febrero de 2022, Chaca zelebrará o Diya Internazional d’a Luenga Materna, con un listau d’autividaz endrezatas a la difusión d’a cultura y d’a luenga aragonesa.

O Espazio Choven, o Palazio de Congresos y a Casa d’a Cultura serán os puestos que acullirán un taller d’aragonés, una sesión de zine, un conzierto, a leutura d’un poemario y a presentazión d’un libro.

CONSULTE AQUÍ O PROGRAMA D’AUTIVIDAZ

CONSULTE AQUÍ EL RESTO DE ACTIVIDADES PREVISTAS PARA LA PRÓXIMA SEMANA, CON MOTIVO DE LA CELEBRACIÓN DEL DÍA INTERNACIONAL DE LA LENGUA MATERNA:


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn