INTERCANVI LINGÜÍSTIC IES BAJO CINCA-IES CAN PEU BLANC

Al llarg d’aquest curs, l’IES Bajo Cinca de Fraga, ha iniciat amb l’alumnat de 3r d’ESO que forma part del Projecte Bilingüe en Català, un intercanvi amb un centre de secundària de Mallorca, l’IES Can Peu Blanc. Per aquest motiu, durant l’última setmana del mes de març, van arribar al nostre centre els alumnes de 3r d’ESO de Ses Illes que participen amb nosaltres en l’Intercanvi Lingüístic que hem preparat conjuntament i que, sota el lema «El món rural», ens agermanarà al llarg de 8 dies, 4 a Fraga i 4 a Sa Pobla. Amb aquest objectiu, el professorat del Projecte Lingüístic en català i el Departament de català, hem elaborat un programa d’activitats que han intentat abastar no només la llengua comuna de tots dos centres, sinó matèries o disciplines molt diverses com, per exemple, la cultura, el folklore, les tradicions, la natura, la literatura, la geografia, la història, la gastronomia o, fins i tot, l’esport.

Alguns alumnes de 3r d’ESO ens expliquen què han fet al llarg d’aquests 4 dies:

El primer dia, després de donar-los la benvinguda com es mereixen i fer les presentacions pertinents, els hem ensenyat el nostre centre, hem fet un dinar d’alforja i hem pujat al Cegonyer, on ens ha rebut el Sr. alcalde que ha entregat un obsequi a les professores de l’IES Can Peu Blanc. Per acabar la jornada, hem fet una ruta pel casc històric de Fraga i després cadascú ha marxat cap a casa seva amb el/la noi/a que acull aquests dies.

El segon dia, tots els alumnes participants en l’intercanvi, hem pogut disfrutar d’un dia d’activitats en plena natura. Pel matí, hem fet una ruta de 12 km per veure la floració dels arbres fruiters i també hem visitat un magatzem de fruita. Per la tarda, hem participat en una cursa d’orientació relacionada amb l’activitat del matí i, per acabar, hem fet una competició de tir amb arc i jocs d’equilibris.

Al llarg de la tercera jornada, ens hem traslladat a la població de Mequinensa per realitzar la ruta literària de Jesús Moncada i visitar els diferents museus i el poble vell. Per la tarda, ja de tornada a Fraga, ens hem reunit al pati de l’IES on, en companyia de les nostres famílies, hem rebut una xerrada del sr. Joaquín Chiné, amo del Horno Artesano. A continuació, hem degustat dolços típics de Fraga i hem disfrutat d’una actuació de la Rondalla Fragatina.

El quart i darrer dia de la primera etapa de l’intercanvi, pel matí, hem presentat les exposicions que havíem preparat sobre el món rural i el lèxic de la nostra zona. En acabar, hem participat tots junts en un torneig de datchball al pati de l’institut i, finalment, després de dinar, ens ha tocat acomiadar-nos dels alumnes i professores de l’IES Can Peu Blanc amb molta nostàlgia, ja que han estat uns dies fantàstics!!

Ara toca esperar al mes de maig en el qual, des del dia 9 al dia 12, ens traslladarem a Alcúdia per realitzar la segona part d’aquest intercanvi.

Podeu veure les notícies senceres al web del centre en els següents enllaços:

Alumnat de 3r d’ESO Bilcat – Departament de català – Professorat Projecte Lingüístic en Llengua catalana

Podeu veure les notícies senceres al web del centre en els següents enllaços:

https://iesbajocinca.catedu.es/primer-dia-intercanvi-fraga-mallorca/

https://iesbajocinca.catedu.es/segon-dia-intercanvi-fraga-sa-pobla/

https://iesbajocinca.catedu.es/tercer-dia-intercambio-fraga-mallorca/

https://iesbajocinca.catedu.es/quart-dia-intercanvi-fraga-sa-pobla/


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn