ELS CENTRES EDUCATIUS ORGANITZEN UN MUNT D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA DE LA LLENGUA

El 21 de febrer, declarat per la UNESCO com a Dia Internacional de la Llengua Materna, és el dia gran per a l’àrea de català dels centres educatius que imparteixen l’assignatura a Aragó. Per això, s’organitzen un munt d’activitats al llarg de tota la setmana i també de les següents destinades a tot l’alumnat des d’Infantil a 2n de Batxillerat. Les activitats són molt diverses, des de treballar la literatura oral amb contes i refranys, tallers de jocs malabars o de pintura, campionats de jocs tradicionals, presentació de llibres i actuacions musicals o de teatre, fins a xerrades sobre la història del territori o de la llengua.

A més de les activitats que s’organitzen a cada centre, també hi ha projectes intercentres que es coordinen a través del Seminari Autonòmic de Professors/es de Català d’Aragó. Este any n’hi ha dos: El projecte La Dita Dita: L’hivern, que treballarà el tema dels refranys a cada centre i després es farà una posada en comú i s’editarà un vídeo; i el projecte del Mapa Lingüístic Interactiu de les Llengües Romàniques que consisteix en gravar un vídeo llegint un text per penjar-lo en un mapa compartit amb altres parlants de l’aragonès i l’asturià. Al final de la setmana tindrem els resultats d’estos projectes tan interessants.


DIA DE LA LLENGUA MATERNA A L’IES JOAQUÍN TORRES DE MEQUINENSA
Dilluns 21 de febrer vam celebrar el dia de la llengua materna a l’institut Joaquín Torres de Mequinensa, amb la lectura en veu alta i el visionat d’un vídeo d’Aragontv on es posa en valor l’aragonès i el català d’Aragó.
Tres alumnes de 2n ESO i tres de 3r ESO van llegir textos en català d’autors aragonesos: Un conte de Jesús Moncada i diversos poemes de Desideri Lombarte.
Moltes gràcies als nostres alumnes voluntaris.
Enllaç al web del centre:

CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn