EL SEMINARI AUTONÒMIC PER ALS PROFESSORS/ES DE LLENGUA CATALANA HA CELEBRAT LA SEGONA I TERCERA SESSIONS DE L’ANY 2022

El passat 19 de gener, el Palau Moncada de Fraga no va poder ser l’escenari de la segona sessió per qüestions de la pandèmia, així que vam haver de canviar aquesta trobada presencial per una altra digital.

Encara que pareixia complicat per la distància i perquè l’activitat havia sigut planificada per a una posada en escena presencial , la Marta Castelló Llop ens va emocionar a totes i tots amb una activitat inicial sobre la importància del nostres noms i també ens va explicar com treballar l’expressió oral a l’aula.

Seguidament, el filòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Pere Navarro, ens va fer una aproximació a la dialectologia i la geolingüística del català a Aragó que va obrir les ments de totes i tots els presents.

I, finalment, la coordinadora va exposar els diferents grups de treball als quals ens podien apuntar els membres del seminari per a treballar de manera conjunta i fer una presentació durant l’última sessió d’aquest curs.

La tercera sessió va tindre lloc el 11 de febrer i també va ser molt engrescadora quant al català d’Aragó perquè el Pena-rojí Natxo Sorolla, sociolingüístia i professor de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Perpinyà ens va explicar de manera molt clara la sociolingüística de la llengua catalana a Aragó.

Després d’aquesta magnífica i esclaridora xerrada, els grups de treball es van a constituir oficialment:

  • Grup de treball El dia de la Dona
  • Grup de treball El dia de la Llengua materna
  • Grup de treball El dia de la poesia
  • Grup de treball Ficcions
  • Grup de treball Mapa llengües maternes interactiu (en col·laboració amb aragonès)
  • Grup de treball Sant Jordi

CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn