DIA DE LA LLENGUA MATERNA A L’IES RAMÓN J. SENDER DE FRAGA

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la llengua materna, a l’IES Ramón J. Sender de Fraga vam realitzar una sèrie d’activitats que ara us mostrem:

ACTIVITAT 1. Els mems a l’aula de llengua catalana

Els alumnes de llengua catalana del centre s’han convertit en creadors de contingut digital, en concret han creat diferents mems relacionats amb la llengua catalana.

Ha sigut una activitat prou divertida i engrescadora, i ha permès reflexionar sobre la llengua i al mateix temps utilitzar-la en un context de caràcter més lúdic.

Amb una selecció dels mems creats s’ha muntat un vídeo que s’ha publicitat:

  • A través de l’Instagram de l’institut: @iesrjsender

  • A través de la projecció en una pantalla que hi ha instal·lada al vestíbul del centre i que tot el personal pot veure.

Es poden obtenir imatges de la primera activitat (mems) a aquest enllaç de Canva:

ACTIVITAT 2. La diversitat lingüística del nostre alumnat

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el Departament de Llengua Catalana de l’IES RJ Sender de Fraga ha elaborat un vídeo per visualitzar la diversitat lingüística de l’alumnat del centre. La filmació s’ha projectat durant tot el dia de manera ininterrompuda a la pantalla informativa situada al vestíbul del centre.

El film comença amb la repetició del títol i una explicació del seu contingut en les tres llengües d’Aragó: català, aragonès i castellà. Seguidament, s’han integrat imatges d’alumnes gravades al curs 14-15 sobre un fons de mapa físic del món i repetint, cadascun en la seua llengua, la cita de Nelson Mandela: “Si a una persona li parles amb una llengua que coneix, el missatge li arriba al capdavant; si li parles amb la seua llengua, el missatge li arriba al cor». A més, aquest s’ha complementat amb un tema musical de la banda sonora de la pel·lícula L’avi de José Luís Garci.

De la segona activitat, és a dir, del vídeo, cal anar a l’enllaç de Youtube:

ACTIVITAT 3. Un youtuber a l’aula de David Albesa

Les activitats del Dia Internacional de la Llengua Materna del Departament de Llengua Catalana de l’IES RJ Sender de Fraga es van completar amb un taller conduït per David Albesa sobre el fenomen dels youtubers.  Els alumnes de català de 2n de  Batxillerat van poder conèixer de primera mà el funcionament intern de Youtube i reflexionar sobre la naturalesa dels vídeos i la viralització d’alguns d’ells, així com dels mecanismes i possibles fórmules que fan possible aquest fenomen.

I de la tercera, «Un youtuber a l’aula», podeu veure les següents fotos.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn