EL CATALÀ D’ARAGÓ ESTRENA VOCABULARI DIGITAL AMB MÉS DE 8.000 ENTRADES

El director general de Política Lingüística del Govern d’Aragó, José Ignacio López Susín, ha presentat eix matí el CatAragonario, diccionari en línia que recull més de 8000 entrades en català d’Aragó.

Es tracta d’una iniciativa que, portada a terme a través de la Càtedra Johan Ferrández d’Heredia, la Direcció General de Política Lingüística i amb la col·laboració dels instituts d’estudis de les tres diputacions provincials, naix amb la voluntat de posar a la disposició del públic en general la riquesa lèxica que caracteritza el català que es parla a l’Aragó i, per tant, no té cap aspiració normativa.

El projecte ha estat dirigit pel filòleg Javier Giralt Latorre i redactat per Kàtia Benaiges Saura, sumant-se a altres eines digitals com el diccionari Aragonario, el traductor automàtic TraduZe, el reconeixedor de veu ReconoiXe o l’agenda escolar multilingüe, que afavoreixen la difusió, coneixement i promoció de les llengües d’Aragó, que ja superen els 4,5 milions de consultes.

ACCEDEIX  DES D’ACÍ Al CATARAGONARIO

CONSULTA LA NOTA DE PREMSA COMPLETA

ACÍ TENIU EL VÍDEO DE LA PRESENTACIÓ


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn