DOMINGO CHINCHILLA A MEQUINENSA

El passat 30 de març, els alumnes de 3r i 4t ESO de l’institut Joaquín Torres van poder gaudir de l’actuació del rondallaire valencià Domingo Chinchilla, dins del Programa Jesús Moncada de dinamització cultural en llengua catalana.

Domingo Chinchilla va començar la seva actuació explicant-nos contes d’altres cultures que havia après de llibres meravellosos que ens va mostrar i vam poder fullejar. Conte rere conte vam arribar a casa, a Mequinensa, i vam gaudir d’un dels contes de Jesús Moncada, inclòs al seu recull ‘El Cafè de la Granota’. Es tracta del conte ‘Informe provisional sobre la correguda d’Elies’. Com que el llibre ‘El Cafè de la Granota’ és lectura obligatòria a 4t ESO, els alumnes el van reconèixer de seguida i van gaudir de l’escrit de Jesús Moncada d’una manera diferent i amena.

Els alumnes, en general, es van mostrar expectants al principi de l’actuació, però de seguida, amb humor, ironia i jocs de paraules, el rondallaire els va saber enganxar en un món d’imaginació, curiositat, suspens i sorpreses finals a cada conte. Va ser una activitat profitosa i agradable amb què els alumnes van comprovar que els contes i els rondallaires es poden gaudir a qualsevol edat.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn