11 ALUMNES D’ARAGÓ ARRIBEN A LA FINAL DEL CONCURS LITERARI AMIC-FICCIONS

Un total de 110 alumnes inscrits de 4 centres educatius d’Aragó han participat en l’edició d’enguany, augmentant un 46 % la participació respecte a la 13a edició

La catorzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 5 relats d’11 joves d’Aragó.

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i el Rosselló (181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes), 5 grups d’Aragó (11 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la catorzena edició el passat 28 de març amb una participació de 4.493 alumnes registrats de 284 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i el Roselló (25).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i Editorial Barcino.

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca, Eivissa, Mallorca i València, les dates dels quals s’anunciaran pròximament. I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona el dijous 26 de maig al CaixaForum Barcelona, que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies i illes sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

ficcions@amic.media / 93 452 73 71 / www.ficcions.cat

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Llistat de grups finalistes

Aragó (11 finalistes de 5 grups)


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn