RUTA LITERÀRIA DE JESÚS MONCADA A L’IES BAJO CINCA

El dijous 2 de març, els alumnes de català de 4t d’ESO de l’IES Bajo Cinca de Fraga,  vam realitzar una ruta literària dedicada a la figura de l’escriptor mequinensà Jesús Moncada.

En primer lloc, vam visitar el Museu de Jesús Moncada on, acompanyats d’un guia, vam començar a llegir les lectures d’aquest autor aragonès que havíem preparat prèviament a classe de català a partir de la lectura del llibre El cafè de la Granota. A continuació, vam visitar el Museu de la Mina on ens van explicar com era la vida dels treballadors i com va evolucionar fins al seu tancament. Finalment, vam fer un recorregut pel poble vell de Mequinensa, seguint la ruta que vam dissenyar nosaltres mateixos a les classes de català i, fent les parades programades en els punts marcats del recorregut, vam continuar amb les lectures de fragments de novel.les de Jesús Moncada relacionades amb cada espai on ens aturàvem.

Després de realitzar aquesta activitat pensem que la visita al poble vell de Mequinensa és del tot necessària per tal d’entendre l’obra de Jesús Moncada i el que van sentir tots aquells mequinensans que, a l’igual que aquest escriptor, van haver d’abandonar la seva casa sota les aigües del pantà.

Alumn@s de 4t d’ESO de L. catalana

Es pot trobar la notícia sencera al web del centre: https://iesbajocinca.catedu.es/ruta-literaria-de-jesus-moncada-3/


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn