PRESENTACIÓ DEL LLIBRE QUADERN DE MEMÒRIA. DE FRAGA A MAUTHAUSEN (1938-1945), LA MEMÒRIA VIVA DE JOAQUÍN ORÚS

La promesa de donar a conèixer a tothom l’horror dels camps nazis va fer que el fragatí Joaquín Orús posés per escrit les seues vivències com a exiliat a França i com a presoner a Mauthausen. Així és com va deixar redactats tres quaderns de memòries, que la seua família va custodiar fidelment i que avui l’Institut d’Estudis del Baix Cinca IEA trau a la llum.

La presentació de la publicació que n’ha resultat tindrà lloc divendres 22 d’abril a les 20 hores, a la sala d’actes del Palau Montcada de Fraga, dins de les activitats als voltant del Dia del llibre que organitza l’Ajuntament de Fraga. Hi intervindran Miguel Ángel Orús, renebot de l’autor dels escrits, Susana Balsalobre, professora d’història a l’ensenyament secundari; Josep Maria San Martín, delegat de l’Amical de Mauthausen a l’Aragó, i Pep Labat, responsable de publicacions de l’IEBC, que ha tingut cura de l’edició.

Es podrà fullejar i adquirir el llibre en acabar la presentació o en la parada de l’IEBC del Dia del llibre als jardins de l’Alcavó.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn