ELS ANIMALS I ELS SEUS RASTRES A L’IES JOAQUÍN TORRES DE MEQUINENSA

El passat dijous dia 7 d’abril, els alumnes de tercer d’ESO de l’IES Joaquín Torres de Mequinensa vam realitzar un taller sobre els animals i els seus rastres, a càrrec de Víctor Vidal i dins del programa Jesús Moncada per a la difusió del català d’Aragó. La xerrada formava part de les activitats del Dia de la Llengua Materna al nostre centre.

En aquest taller ens van explicar detalladament els tipus de paisatges, centrant-se sobretot en la comarca del Matarranya i els animals que els ocupen.

Primerament, se’ns va introduir de forma molt amena aquest tema amb diverses activitats, com l’ús d’imatges per localitzar els animals que hi apareixien i la presa de contacte amb les plomes de determinades aus. Vam poder apreciar els tipus de plomes i l’ús de cadascuna ja que algunes s’utilitzen per al vol metre que altres, per protegir les aus de les altes temperatures.

A més de tot això, vam observar banyes de cérvols i cranis de certs animals. Ens van explicar que normalment aquestes restes es recullen amb un fi científic, és a dir, per investigar i poder localitzar les espècies a les seves respectives zones. D’aquesta manera, creen mapes amb la localització exacta de cadascuna de les diverses espècies que solen habitar-hi.

Per si això fos poc, vam poder escoltar la captivadora història de Víctor Vidal, un home apassionat per aquest món que du a terme investigacions i col·labora amb les institucions.

És per això que la xerrada se’ns va fer curta, de tan amena com era. Gràcies a aquest taller, els alumnes de tercer de l’ESO hem pogut aprendre sobre els animals, així com compartir l’entusiasme per aquesta qüestió.

  Paula Roca Cuchí

3r ESO

IES Joaquín Torres

Mequinensa


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn