EL GRUP “COSES DEL POBLE” RET TRIBUT A L’HÈCTOR MORET A MEQUINENSA

Segons ens explica amb tot detall el Mario Sasot al seu blog masdebringue, el passat diumenge 11 de desembre, la presentació del número 4 de la revista L’Angorfa per part del grup d’inventigació mequinensà “Coses del poble”, va tornar-se en un  emotiu homenatge de reconeixement al professor, poeta e investigador Hèctor Moret i Cosio.

Quan ja semblava que l’acte havia finalitzat, la Lourdes Ibarz, presidenta del grup, va anunciar la celebració, allí mateix, d’un petit acte de reconeixement a l’Hèctor Moret per l’enorme tasca d’investigació i  difusió de la cultura i la llengua del poble i en general, de tot l’Aragó catalanòfon.

A continuació, van pujar a l’escenari diferents personalitats de la cultura aragonesa i catalana i van llegir cadascú un poema de l’autor: Artur Quintana, president d’Iniciativa Cultural de la Franja, els professors de la Universitat de Saragossa i membres de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua, Javier Giralt i Maite Moret; els professors i membres de l’IEBC Carme Messeguer i Hugo Sorolla; Merxe Llop, membre d’ASCUMA i de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua, i Miquel Viladegut, coautor amb l’Hèctor del web “Espai Jesús Moncada”.

Cal destacar que Javier Giralt va fer el seu primer discurs com a president de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua.

Des del web llengües d’Aragó agraïm al Mario Sasot aquest article.

Si en voleu saber més, podeu llegir tot l’article pinxant aquest enllaç:

Merxe Llop, llegint un dels poemes de l’autor mequinensà en presència de la resta de destacades personalitats que l’homenatjarien de la mateixa manera.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn