EL CINGA FÒRUM 2022 DE L’IEBC-IEA, DEDICAT AL CINEMA

Des dels spaghetti western dels anys seixanta i setanta fins a la recentment premiada Alcarràs, els paisatges de la nostra comarca han sigut l’immillorable decorat natural per a les històries que han volgut explicar cineastes d’ahir i d’avui. Per això, enguany, l’IEBC-IEA ha volgut dedicar la jornada del Cinga Fòrum 2022 al tema «Baix Cinca, terra de pellícula».

La jornada, que es desenvoluparà el proper dissabte 19 de novembre, tindrà dues parts ben diferenciades: una, al matí, amb dues conferències que tindran lloc a la seu de la Comarca del Baix Cinca a Fraga; i una altra, de tarda, amb la projecció de la pellícula Alcarràs en la sala d’actes del Palau Montcada de Fraga. Les conferències del matí aniran a càrrec del realitzador Diego Tejera, que tractarà sobre el rodatge d’spaghetti western a la comarca, i del professor Òscar Labat, que versarà sobre aspectes tècnics del cinema illustrats amb pellícules rodades a la zona. La projecció de la pellícula Alcarràs serà introduïda pel crític de cinema Macià Pelegrí i comptarà amb la presència de Carlos Cabòs, actor fragatí amb un paper destacat en la pellícula.

Els actes del Cinga Fòrum estarán oberts al públic en general, tot i que es donarà prioritat als socis de l’IEBC per completar l’aforament de la sala en la projecció de la pellícula.

En l’organització de la jornada collaboren la Comarca del Baix Cinca, l’Ajuntament de Fraga i l’associació Amics del cine.

CINGAFÒRUM 2022:


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn