AMIC FICCIONS, L’AVENTURA DE CREAR HISTÒRIES: PREMIS A LA MILLOR I SEGONA MILLOR HISTÒRIA D’ARAGÓ

La quinzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions,  l’aventura de crear històries, va celebrar, el passat 23 de maig, l’acte de lliurament de premis Territorials de Catalunya, Aragó i la Gran Final d’AMIC-Ficcions 2023 a l’Auditori del CaixaForum Barcelona amb més de 320 assistents.

De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 123 de Catalunya (182 joves), 41 de la Comunitat Valenciana (55 nois i noies), 32 de les Illes Balears (45 alumnes) i 4 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 39 docents finalistes dels següents territoris: 23 de Catalunya, 8 d’Illes Balears, 6 de la Comunitat Valenciana i 2 d’Aragó.

El Premi a la Millor Història d’Aragó ha estat per Miguel Moliner Millanes de l’IES Bajo Cinca de Fraga, sota el pseudònim TELEPOD, amb el seu relat “L’amor és art”, que el jurat ha destacat la forma de “narrar el començament del que potser una història d’amor d’una manera original amb un llenguatge acurat, que transporta al lector al que podria ser si es donessin una oportunitat”.

La Segona Millor Història d’Aragó ha estat per Yinuo Huang de l’IES Joaquín Torres de Mequinensa, sota el pseudònim Yinuo, amb el relat “Amor no segellable”, per “una molt bona història sobre l’amor en temps de pandèmia narrada a través d’un diari, la qual et transporta de nou a aquell març pandèmic de l’any 2020. Un relat bonic, íntim, fascinat i amb girs inesperats, els quals no deixen indiferent al lector”.

Un any més, AMIC-Ficcions reconeix la tasca del professorat per engrescar a participar als estudiants i fer-los un seguiment de les seves històries. El premi a la professora més motivadora d’Aragó ha estat per Esther Durán Lázaro, professora de l’IES Matarraña de Vall de Roures.

Enhorabona als premiats i premiada!


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn