«LA DITA DITA» UN PROJECTE EDUCATIU COL·LABORATIU INTERCENTRES

Enguany, com a activitat intercentre per al Dia de la Llengua es va proposar des del Seminari Autonòmic de Professors/es en català d’Aragó el projecteLa dita dita: l’hivern”, coordinat per la mestra del CRA Olea Núria Lombarte.

L’activitat va consistir en fer un recull de dites sobre l’hivern per tal conèixer i conservar la tradició oral. Es va realitzar una sessió de presentació i introducció i una altra de  posada en comú de les dites que havia recollit l’alumnat al seu poble. Com a producte final van iifer una presentació de google col·laborativa amb el treball resultant de cada escola. A més, alguns centres van completar l’activitat amb la gravació de vídeos i exposicions.

El següent pas serà la part final per posar en contacte l’alumnat amb els seus companys d’altres centres. Esta activitat activitat complementària serà per Sant Jordi, cada xiquet/a farà un punt de llibre amb les dites recollides. que arribarà als xiquets/es d’un altre centre.

En total hi han participat 11 centres: CRA Tastavins, CRA Alifara, CRA Olea, CRA Algars, CEIP Maria Moliner (Fraga), CRA La Llitera, CRA Matarraña, CEIP San Juan Bautista (Saidí), CEIP Vicente Ferrrer (Vall-de-roures), CEIP Virgen del Portal (Maella) i IES Matarraña (Vall-de-roures).

Com a autoavaluació, cal assenyalar que van haver molts alumnes que no coneixien a casa cap dita ni tenien ningú del seu entorn per recollir-ne. Esta pèrdua de la memòria oral reafirma la necessitat de seguir realitzant estes activitats.

Aquí podeu vore el projecte i una mostra del treball resultant.


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn