· PRESENTACIÓN DEL LIBRO: EL CONFÍ DEL MATARRANYA. FAIO MAGIC I LEGENDARI, EL DÍA 24 DE MAYO EN LA BIBLIOTECA DE ARAGÓN

El confín del Matarraña. Fayón mágico y legendario

El confí del Matarranya. Faió màgic i llegendari

de Alberto Serrano Dolader

En la nit del divendres 17 al dissabte 18 de novembre de 1967, les aigües del pantà van començar a pujar. En pocs dies, amb prou feines tres, el casc urbà del Faió històric desapareixia. Mig segle després, a manera d’homenatge, Alberto Serrano Dolader se submergeix en l’embruixament de les llegendes d’aquest racó del baix Ebre aragonès. Les pàgines de El confín del Matarraña contribueixen a rescatar el passat, no tant des de la història, sinó des de les històries que es van transmetre de generació en generació o que es van arraulir en cronicons d’antany.


Amb el rigor del bon periodisme, sense concessions a l’esoterisme sensacionalista, desfilen per aquest volum: etimologies fantàstiques, navegants onírics, ens fantasmals, gestes extraordinàries, fauna fabulosa, roques singulars, herois de conte i tipus populars. Realitats (imaginades o no) l’interès i atractiu de les quals transcendeix al purament local.

Presentación: 24 de mayo a las 19,30 – Biblioteca de Aragón (Doctor Cerrada 22)


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn